Mettes historie

Mette Trier

Pedersen

Det var sommer. Jeg ventede vores andet barn, og var midtvejs i graviditeten. Vi havde kort forinden set scanningsbilleder af vores lille datter, jo den var god nok, ingen tap denne gang. Alt var godt.


Og dog. Jeg havde opdaget at modermærket på mit underben, som tidligere var blevet tjekket, havde forandret sig under graviditeten. Det var blevet større og mere mørkebrunt, det lignede nærmest bare en dråbe chokolade, som jeg havde spildt, men det havde jeg ikke…


Jeg skulle til almindelig graviditetskontrol hos min praktiserende læge, helt rutinemæssigt, og da vi når til ”tak for i dag og god ferie”, spørger jeg, om lægen lige vil kikke, og nærmest pr. refleks, trækker jeg op i min nederdel. Der er travlt, skoleferien begynder i morgen, og jeg har ikke bestilt ekstra tid. Min læge kan næsten ikke blive fri for at kikke, som jeg står dér, og fra det øjeblik går det stærkt, rigtig stærkt.


Lægen kikker, måler, sammenligner med tidligere tjek, og skriver straks en henvisning. ”Du skal omkring hudlægen lige med det samme”. Dér, er der også travlt, men bliver presset ind. Jeg venter et par timer, og da jeg kommer ind, er hudlægen ikke et øjeblik i tvivl: ”Du har modermærkekræft!”. Stemningen bliver alvorlig, jeg kommer på briksen og bliver opereret med det samme. En halv time senere står jeg på gaden, med ti sting i benet og bandage, stor mave og klar til at cykle hjem.


Aldrig har Vejle Fjord været så smuk, vandet var lyseblåt og spejlblankt. Jeg fik den skønneste duft af tang og en let brise i ansigtet, da jeg cyklede af sted. Solen var gavmild den dag. Jeg glemmer aldrig denne cykeltur, mine sanser var knivskarpe.


Fem dage senere modtager jeg besked fra sygehuset, og får endeligt bekræftet, at jeg havde modermærkekræft. Jeg møder til forundersøgelse, og indlægges efterfølgende for at få undersøgt om der er spredning. Lægerne fjerner yderligere et stykke af mit ben, en slags sikkerhedszone, og fire lymfeknuder. Der var ingen spredning.  Jeg var heldig. Vores seje datter overlevede også.


Der gik kun 12 dage, fra jeg var til graviditetskontrol, til jeg var færdigbehandlet for modermærkekræft. Det viser, hvor vigtig tiden er, og hvor alvorlig denne kræftform kan være.


Jeg gik til lægen og fik hurtig hjælp i tide – TAK!


KÆMP MED OS

Ønsker du at få mere information om projektet eller give et bidrag, så kontakt os gerne

 
 

fundraiser

GALLAAFTEN

for Vejles erhversliv

30. marts 2017

VI KÆMPER SAMMEN - VEJLE MOD HUDCANCER

Siriuspassagen, Torvegade 8D, 7100 Vejle  .  CVR 38 38 58 60  .  Danske Bank kto. 9570 - 12145225Indsamlingen kontrolleres af Ernst & Young, Vejle


Denne hjemmeside benytter cookies. Ved at blive på hjemmesiden, accepterer du vores brug af cookies.

Godkend